Byytan paluu

Byytan paluu

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Taistelua räkää ja revähdystä vastaan

Viikko 13
ma kevyt 10,5 km(väli 8-10 km kiihtyvänä, keskisyke 140)
ti Sats indoor running 45 min. Sisältää mattojuoksua 8,2 km. Vedot 4min 3 min 2min ja 1 min(pal 1 min) ja mäkivedot 5x1min(pal 1,5 min). Keskisyke 143, maksimisyke 173.
ke Kylmävesitutkimus alkuverr. 2km+2x100m+maksimikevennyshypyt+2x1000m (3.33,3.30, DNF)
Lonkankoukistaja alkoi kirraamaan, vedot piti keskeyttää :(
to TV-kevyt 7 km(5.10/km)+sali 30 min(MaVe 3x3x100kg, 3x5xpäkiähypyt, RiVe 3x5x50kg, vatsat, leuat, punnerrukset)+2 km loppuverr
pe Rento 13,4 km(4,36/km, lopussa 4 km vauhdilla 4min/km, keskisyke 148, maksimi 163)
la TV-pitkä 20 km (4.50/km, keskisyke 146)
su Training for runners 45-tunti(sis. lihaskuntoa ja juoksua 5,6 km)

Alunperin maaliskuussa oli tarkoitus nostaa treeneissä tehoja ja määriä, sillä maaliskuu on löysempää aikaa töissä opetuksen ja opetusharjoittelijoiden suhteen. Valitettavasti viime viikon katupölyt aiheuttivat pölyallergikon keuhkoissa harmia, joka on vaikuttanut vielä tämän viikon tekemiseen ja jarruttanut tehojen nostoa. Keuhkot ja röörit ovat olleet täynnä räkää ja olen aloittanut allergia ja astmalääkityksen taas pitkän tauon jälkeen. Elimistössä on nyt selkeästi käynnissä pienimuotoinen battle, joka aikeuttaa lievää väsymystä ja sen, että sykkeet ovat lenkeillä normaalia korkeammat. Viime viikon keskiviikkona vedin demon Training for Runners-tunnista Elixian henkilökunnalle ja innostuin jossain liikkeessä repimään lonkankoukistajaan pienen revähdyksen. Keskiviikkona oli tarkoitus vetää kylmävesipalautus-tutkimukseen liittyvä kovempi treeni Hipposhallissa, tonnin vetoja kiihtyvällä tahdilla 3.40, 3.30,3.20,3.10 ja 3.00. Aukaisuvedoissa lonkankoukistaja kipeytyi ja kahden ekan tonnin jälkeen kipu yltyi niin pahaksi, että jouduin jättämään tutkimuksen kesken. Tämä oli fiksu ratkaisu, sillä vaikka lonkankoukistaja onkin oireillut loppuviikonkin treeneissä, olen pystynyt juoksemaan kuitenkin pk- ja vk-vauhtista juoksua, tosin lyhennetyllä askelpituudella. Voltrenilla, Buranalla ja kylmä/lämminhoidolla vaiva on alkanut nyt hellittämään ja ensi viikolla toiveissa olisi päästä vetelemään taas vauhdikkaampia vetoja. JKU:n seurakavereiden (Matti, Jouni, Miika, Janne, Konsta) tuli vedettyä lauantaina harjoituskauden tähän mennessä pisin lenkki. Yhdessä treenaamisessa on voimaa! Nytkin 20 km meni mukavan rupattelun lomassa täysin huomaamatta.


Lauantaina katsoin TV:stä maastojuoksun MM-kilpailut. AnneMari Sandell-Hyvärinen otti aikuisissa MM-maastopronssin -99 ja nuorten sarjassa kultaa -95. Todennäköisesti kyseessä on kaikkien aikojen kovimmat saavutukset suomalaisjuoksijalta ja jopa urheilijalta, ottaen huomioon lajin maailmanlaajuiset harrastajamäärät. Eipä tainnut Annukka koskaan saada vuoden urheilija tms. titteliä, mutta itse rankkaan hänen suorituksensa kyllä erittäin korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti