Byytan paluu

Byytan paluu

lauantai 15. marraskuuta 2014

Juhlakunnon ylläpitämistä tien päällä

Ensimmäinen kiertueviikon loppu on lähestymässä. Keskiviikkona kiertue käynnistyi ensi-ilta Porin Promenadi-salista. Täysi salillinen seisaallaan taputtavat ihmisiä antoi kuorolle vahvan palautteen-taas ollaan onnistuttu rakentamaan hieno kokonaisuus. Juhlakuntoa kelpaa kyllä esitellä ympäri Suomea! Torstaina vuorossa oli legendaarinen Nurmon urheiluhalli, jossa monet entiset ja nykyiset olympiaurheilijat ovat hioneet kuntoaan. Yksi heistä, ex-pikajuoksija Johanna Manninen, veti meille pikajuoksijoiden aitaharjoitteita alkulämmittelyksi. Loistavia harjoitteita koordinaation, liikkuvuuden ja kehonhallinnan kehittämiseen. Ukkelit pomppivat kuin nuoret puput tasajalkahyppyjä aitojen yli. Kimmoisuutta ja räjähtävyyttä siis vielä löytyy! Nämä ovat muuten sellaisia ominaisuuksia, että ne heikkenevät iän myötä ensimmäisenä. Niitä olisi siis hyvä vaalia! Edellisen kerran Johanna veti meille pikajuoksutreenit Lahdessa viime talvena. Tuolloin hän opetti n. 10 minuutin alkulämmittelyn, jonka moninkertainen olympiamitalisti Frankie Frederics teki ennen jokaista treeniä. Kyseinen harjoite valmistaa ja lämmittää kehon ja jalat juoksuun pienimpiä jalkaterien lihaksia myöten. Olen itsekin ottanut treenin rutiiniksi ennen kovempivauhtisia juoksutreenejä ja kilpailuja. 

Nurmossa perinteisesti "jäyhemmänpuoleinen" pohjalaisyleisö lämpeni hienosti keikan aikana ja poistui lakeuksille tyytyväisenä. Keikan jälkeen otimme Juhlakunnossa-teemaan sopivan ryhmäpotretin Tero Pitkämäen ja hänen vaimonsa Niina Kelon kanssa. Kylläpä tusimme itsemme aika pikkupojiksi, kun 195 cm pitkä Pitkämäki asettui viereen(kuva vääristää).Tero on muuten hieno elävä esimerkki siitä, että nopeuden ja maksimivoimatasot voi säilyttää kovalla tasolla yli 30-vuoden iässäkin. Kun käy katsomassa Teron testituloksia (http://www.teropitkamaki.com/suomeksi/Tietoa-Terosta/Ominaisuudet) saa kuvan, kuinka poikkeuksellisesta kaverista on kyse.
 
Ilta Nurmossa päättyi mukavaan rupattelurinkiin, kun Semmareiden entiset ja nykyiset yleisurheijat( Pande, Pasi, Tuksa ja Byytta) intoutuivat muistelemaan Teron valmentajan Kankaan Hannun kanssa vanhoja kisamuistoja. Hannu on itsekin entinen keihäänheittäjä ja moniottelija ja saavuttanut menestystä myös aikuisurheilijana.

Eilen käytiin juhlakuntoilemassa Vaasassa. Hyvä keikka, hyvä yleisö. Tänään olisi vuorossa loppuunmyyty Oulun Madetoja-sali. Perinteisesti Oulussa meillä on ollut erityisen lämmin vastaanotto. On tulossa siis hieno ilta! Matkalla Ouluun ehtii katsella vaikka Vaasan keikkaa nauhalta ja tehdä vielä pikkuviilauksia illan settiin. 

Tällä viikolla on ollut juoksutreenien suhteen palauttava viikko. Olen yrittänyt parhaani mukaan lepuuttaa vähän turvoksissa olevaa akillesta ja popsia lääkärin määräämän kuurin viikon aikana. Tosin keikkailu itsessään käy kuntoilusta. Paita on joka keikan jälkeen litimärkä. Pitääpä muuten laittaa joskus keikalle sykemittari ja mitata kahden tunnin esityksen keskisykkeet. Veikkaan, että keikka käy hyvästä pk-treenistä, jossa välillä nostetaan sykkeet ainakin omalla kohdallani jopa aerobisen kynnyksen yli. Ensi viikolla olisi taas treenien suhteen normaalimpi viikko tiedossa. Edellisessä blogi-kirjoituksessani lupasin jakaa treeni- ja ajankäyttövinkkejä ruuhkavuosien keskelle, mutta nyt nenässä alkaa tuntumaan tuttu kakan haju. Lähestymme siis Oulua ja kirjoitushommat keskeytyvät. Palaan siis ensi viikolla asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti